SOLVENT BASKI NEDİR?

Renklendirici maddeleri taşıyan maddenin uçucu solvent olduğu mürekkep türüdür. Genelde dış mekan reklam uygulamaları için kullanılır. Oldukça kalıcı sonuçlar elde edilir ve plastik malzeme ve billboard kağıtları ile çalışırken kolaylık sağlar. Solvent plastiğin yüzeyinde erir ve böylece boya ya da pigment renklendiriciler solvent uçunca malzeme üzerinde kalır. Kaplamalı plastiklerde beş yıla kadar dış mekan dayanıklılığı sağlar.

Solventler oldukça etkili olup genelde eko-solvent, lateks ya da UV gibi dış mekan mürekkeplerine göre daha ucuzdur. Ancak uçucu organik bileşenler (VOCs) içerdiği için kuruma esnasında ve sonrasında güçlü bir koku bırakır. Bu da baskılı malzemeyi iç mekanda kullanılamaz hale getirir.

Solvent mürekkepler daha uçucu olduğu için eko-solvent mürekkeplere kıyasla daha hızlı kurur. Kurutmayı hızlandırmak için daha az ısıtma gerekir ve daha ince ve ısıya daha duyarlı malzemelerin kullanımı eko-solventlere göre daha kolaydır. Ayrıca, gaz boşaltım süreci daha kısadır, böylece laminasyon gibi baskı sonrası süreçleri daha kısa sürede tamamlanır.